Terug

Welk Tegel Leveling Systeem kiest U?

Welk Tegel Leveling Systeem kiest U?

Het is u waarschijnlijk al opgevallen, wij voeren twee verschillende systemen. Het “traditionele” systeem, welke wij als eerste introduceerde op de Nederlandse markt, en nieuwere Twist systeem. Wij krijgen regelmatig de vraag welk leveling systeem beter is. Onze beide systemen zijn van professionele kwaliteit. Het verschil is dat het traditionele systeem anders werkt ten opzichte van het twist systeem. Beide systemen hebben hun eigen voor- en nadelen. Ik ga ze voor u op een rijtje zetten.

Het traditionele tegel leveling systeem

Ik wil beginnen met het “traditionele clips en keggen systeem”. Dit systeem werkt met een clips en keggen. De keggen worden ook wel wiggen genoemd. Dit systeem wordt in combinatie met een fixeer tang gebruikt. Het voordeel hiervan is dat met de fixeer tang extra kracht tijdens het fixeren gezet wordt. Hierdoor is het mogelijk ook zwaardere tegels zonder veel moeite te levelen. Alle clips in ons assortiment zijn voorzien van een breekpunt. Deze bevind zich onderin bij het voetje. Hierdoor breekt de clip na het uitharden van de tegellijm mooi onder in de voeg af. Onze keggen zijn vervaardigd uit hard kunststof waardoor deze niet doorbuigen tijdens het fixeren. Een ander bijkomend voordeel is, is dat de keggen niet of nauwlijs slijten en ze makkelijk 50 keer gebruikt kunnen worden.

De verschillende clips

Bij het clips en keggen systeem zijn verschillende clips leverbaar. De clips van 1, 2 en 3 mm zijn geschikt voor tegels met een dikte van 3 t/m 13 mm. De clips met een voegbreedte 1,5 mm zijn geschikt voor een tegeldikte van 6 t/m 16 mm. Daarnaast zijn er speciale clips voor extra dikke tegels. Deze hebben een voegbreedte van 2 mm en zijn geschikt voor tegels met een dikte van 15 tot 25 mm. Alle clips worden in combinatie gebruikt met dezelfde keggen. Verschillende mogelijkheden maar alles met dezelfde keg.

De starter kit’s

Tegel leveling starters kitDe verschillende starter kit’s van het traditionele systeem worden altijd compleet geleverd met één maat clips, keggen en de speciale fixeer tang. U maakt de keuze tussen een “basic” set, of een “profi” set. Het enige verschil is de meegeleverde tang. Alle basic sets worden geleverd met de kunststof tang, en de profi sets met een metalen tang. Gebruikt u het leveling systeem eenmalig, dan volstaat een basic set. Bent u een professionele verwerker dan adviseer ik een set met een metalen tang. Deze is net wat robuuster en heeft een lagere levensduur ten opzichte van de kunststof tang.

Het twist systeem

Het twist leveling systeem introduceerde wij in 2019 op de bouwbeurs in Utrecht. Er ontstond een vraag voor een systeem welke zowel voor grote als de wat kleinere formaat tegels is toe te passen. Met name met wat kleinere formaat tegels is het soms lastig hierbij het traditionele systeem toe te passen. Bij het fixeren van de keg in de clip kan het voorkomen dat de tegels uit positie schuiven. Deze uitdaging is opgelost met het schroef systeem. Dit wordt met de hand aangedraaid waardoor er meer controle en gevoel is over het levelen. Door de open structuur van de dop is het mogelijk het twist leveling systeem toe te passen op de kruispunten van het tegelwerk zonder dat het zicht op het voegenspel verdwijnt. Zo worden er direct vier punten bij elkaar gedraaid. Dit heeft niet alleen het voordeel dat u sneller werkt, maar tevens wordt het gebruik aanzienlijk verminderd. Om een voorbeeld te geven heeft u bij een tegel van 60x60 cm normaal gesproken 11 clips per m2 nodig. Bij het toepassen op de kruispunten slechts 7 clips per m2

Hoeveel tegel leveling heb ik nodig?

Verschillende voegbreedtes

Het twist systeem is verkrijgbaar in twee verschillende voegbreedtes. 1,5 en 2 mm. Net als het traditionele systeem is er een breekpunt onder in de clip waardoor deze afbreekt in de voeg. De clips zijn geschikt voor tegels met een dikte van 3 tot 20 mm. Hierdoor zijn de clips dus ruim inzetbaar. Net als de keggen zijn de doppen meerdere malen te gebruiken en vervaardigd uit hoogwaardig materiaal. Ook zijn er verschillende starter kit’s leverbaar welke compleet met clips en doppen worden geleverd. Alle starter kit’s worden in afsluitbare emmers geleverd. Hierin ruimt u uw doppen na gebruik netjes in op.  

Conclusie

Om tot de juiste keuze te komen is afhankelijk van een aantal opties. De voornaamste is de tegelkeus. Bij kleinere formaat tegels zou ik het Twist systeem aanbevelen, en bij zwaardere tegels juist het traditionele leveling systeem. Waar het uiteindelijk om draait is het eindresultaat. Een optimaal resultaat behaalt u met in achtneming van de bovenstaande informatie. Verder wil ik u graag verwijzen naar de twee stappenplannen welke wij voor u gemaakt hebben. Hierin wordt duidelijk en visueel uitgelegd hoe u de twee systemen gebruikt. Uiteraard kunt u zich altijd wenden tot een van onze specialisten.

stappenplan twist

Wist u dat?

Wij alle kennis in huis hebben om onze leveling systemen te produceren. Onze fabriek hebben wij alle kennis in huis om hele gehele producties proces van a tot b in eigen huis uit te voeren. Dit houdt in dat het maken van de schets, ontwerpen en produceren van de mallen, tot het verpakken van onzer producten allemaal in eigen huis plaats vindt. Dit heeft als groot voordeel dat wij zowel grote als kleine veranderingen, wat het leveling systeem ten goede komt, snel en efficiënt kunnen uitvoeren. Tevens kunnen wij met deze kennis een continue kwaliteit garanderen.

Reacties

  • Placeholder

    Bastiaan Smeijers

    04 / 04 / 2021

    Goededag,

    Ik ben Bastiaan Smeijers en beheer het Youtube kanaal : Dutch Tile Work.

    Een kanaal dat draait om video’s maken over tegelwerken en de daarbij horende gereedschappen en technieken!

    Graag zou ik van jullie willen weten of er interesse is in een samenwerking waar ik reclame maak voor jullie merk.

    Ik ben werk altijd met jullie levelingsysteem daarom mijn voorkeur voor het merk Fixplus!


    Met vriendelijke groet,

    Bastiaan Smeijers

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box
    Fix Plus Nederland 9,3 / 10 - 3394 Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »