Terug

Stappenplan Twist Levelling Systeem

Het Fix Plus Levelling systeem, met clips & doppen, is bijzonder eenvoudig in gebruik. Het werkt net even anders als ons "traditionele" systeem maar geeft het zelfde resultaat. In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe u te werk gaat bij vloertegels. Het Twist systeem laat zich op dezelfde manier op de wand verwerken. 
Volg de stappen voor een optimaal resultaat.

Stappenplan Levelling Stap 1Na het inlijmen van de vloer en het leggen van de eerste tegel worden de eerste clips onder de tegel geschoven. Let er goed op dat er geen tegellijm tussen de clips en de tegel terecht komt. Dit kan er voor zorgen dat de clips na het uitharden van de tegellijm verkeerd afbreken.
Stappenplan levelling Stap 2Nu kan de volgende tegel op zijn plaats worden gelegd. Voor een optimale hechting en voor een volledige verlijming adviseren wij om ook aan de achterkant van de tegels een laag lijm aan te brengen. 
Stappenplan levelling Stap 3Als de tegel op zijn plaats ligt wordt de dop met de hand op de clip gedraaid.  Mocht de tegel iets verschuiven is dit geen probleem. U kunt na het fixeren van de doppen het tegelwerk eenvoudig corrigeren. Dit doet u met de hand, of u gebruikt een rubberhamer. 
Stappenplan levelling Stap 4Draai de dop nu helemaal naar beneden tot op de tegel. Geef de dop een goede draai en deze zal tot op de tegel doordraaien zonder hier kracht voor te zetten. 
Stappenplan levelling Stap 5Het laatste gedeelte draait u de dop stevig aan zodat de aangrenzende tegels vlak aan elkaar komen te liggen. 
Stappenplan levelling Stap 6
Als de tegellijm volledig is uitgehard verwijderd u de clips en doppen. Om de clips en doppen te verwijderen slaat u altijd in de richting van de voegen. Dit kan met een rubberhamer of met wat handig voetenwerk. De clips breken af onderaan de clips.   
 

Bijkomend voordeel van het Twist Levelling systeem

Het Twist systeem is geschikt om op twee manieren gebruikt te worden. Je kunt de Clips en Caps gebruiken zoals je dit zou doen met ons "originele" levelling systeem. Je plaatst dan Clips en Caps een aantal centimeters van de hoeken. 
Doordat de Caps van het Twist systeem openingen hebben blijf je altijd een optimaal zicht houden op het voegen spel. Dit maakt het systeem uitermate geschikt voor plaatsing op de kruispunten van de voegen. Dit is met name handig bij formaten kleiner als 40x40 cm. Tevens levert het enorme besparing op, omdat je simpelweg veel minder levelling materiaal nodig hebt. 

Doppen aangebracht op de kruispunten
Doppen aangebracht een aantal cm vanaf de hoeken
Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box
    Fix Plus Nederland 9,3 / 10 - 2928 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »