Terug

Lijmkammen

Kies de juiste lijmkam voor uw tegelwerk. In ons assortiment vind u de juiste lijmka voor uw klus. Voor kleine tegels een kleine vertanding, voor grote een grote vertanding.

Lijmkammen

Lijmkam bestellen? Welke heb ik nodig? 

Om tot de juiste beslissing te komen moet u weten welke lijkam u nodig heeft voor uw tegelwerk. Over het algemeen kunt u stellen dat hoe groter de tegels, des te groteer de vertanding van de lijmkam. 

De juiste vertanding

Een goede vertanding bij het aanbrengen van de tegellijm is essentieel voor de kwaliteit van het tegelwerk. Bij het verlijmen van vloertegels van bijvoorbeeld 60x60 cm wordt een lijmkam met een vertanding van minimaal 10mm. voorgeschreven. Voor wandtegels van bijvoorbeeld 30x60 cm een vertanding van 8mm. Bij grotere formaten tegels 70x70 cm, 80x80 cm kan met het beste een vertanding van 12 of 15 mm. toepassen. Ook is de achterzijde van de tegels belangrijk bij de keuze voor de juiste vertanding. Is de tegel erg ruw aan de achterkant gebruik dan een grotere vertanding.

Extra tip bij het kiezen van een lijmkam

(TIP) Om er zeker van te zijn dat de juiste vertanding wordt toegepast, lijm dan eerst een tegel en druk deze stevig in de lijm en trek hem vervolgens omhoog om te kijken of deze goed verlijmt is. Is dit het geval, dan heeft u de juiste lijmkam. 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box
    Fix Plus Nederland 9,3 / 10 - 3355 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »