Terug

Uitgelicht: Twist levelling

Uitgelicht: Twist levelling

Twist Levelling: een innovatieve uitvinding voor de professionele tegelzetter en de doe-het-zelver. Dit herbruikbare levelling systeem is makkelijk te gebruiken en vooral geschikt voor kleinere tegels.

Twist levelling

Twist levelling is een innovatieve uitvinding in de wereld van het tegelzetten. Twist clips vormen de basis van dit systeem en er worden speciale caps gebruikt om de tegels op gelijke hoogte te leggen. De clips hebben een enorme trekkracht, waardoor deze tijdens het aandraaien van de doppen niet vroegtijdig afbreken.

Hoe werkt het Twist Systeem?

Het Twist systeem heeft maar twee onderdelen: de clips in 1,5 mm of 2 mm en de caps. Bij het leggen van de tegels wordt uiteraard eerst de tegellijm aangebracht, waarna de wand- of vloertegels geplaatst kan worden. De clips worden vervolgens onder de tegels geschoven en de volgende rij tegels kan worden geplaatst. De caps worden op de clips gedraaid: draai deze stevig aan, zodat de tegels op gelijk niveau komen te liggen. Wanneer de tegellijm is uitgehard, kunnen de clips en caps met een zijwaartse tik worden verwijderd. De caps/doppen zijn maximaal 50 keer te gebruiken.

Voordelen van het Twist systeem

  • De caps of doppen zijn tot wel 50 keer herbruikbaar.
  • Door de opening in de dop blijven de voegen zichtbaar, waardoor de clips/doppen op het kruispunt van het tegelwerk kunnen worden geplaatst.
  • Zeer geschikt voor kleinere (mozaïek) tegels, omdat minder ruimte nodig is dan bij het reguliere levelling systeem.
  • Geschikt voor zowel wand- als vloertegels.
  • Voor tegels van 3 tot 20 mm dik.

Hoeveel clips heb ik nodig?

Het Twist systeem kan op verschillende manieren worden toegepast. Het aantal clips verschilt per toepassingswijze, onderstaand schema kan worden aangehouden bij tegels van 60x60 cm.

Verbruik TwistStandaard verwerkingKruis verwerking
 
Formaat tegel 60x60 cmc.a. 11 clips per m2c.a 7 clips per m2

Starters Kit Twist levelling

Voor de doe-het-zelver hebben wij handige starters kits in ons assortiment. In deze kits zitten zowel clips als caps, zodat u direct van start kunt gaan. Uiteraard kan de starters kit later worden uitgebreid met extra clips. De Starters kits zijn verkrijgbaar in verschillende aantallen, zodat de kit altijd bij uw klus past. Twijfelt u aan het aantal benodigde clips? Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box
    Fix Plus Nederland 9,3 / 10 - 3394 Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »