Terug

Tegelboren voor iedere klus

Tegelboren voor iedere klus

Tegelboren komen in verschillende soorten, maten en uitvoeringen. In deze blog geven wij u handige tips en leggen wij uit welke boor het beste kan worden gebruikt bij een bepaalde toepassing.

Tegelboren HEX en M14

In ons assortiment vindt u tegelboren met verschillende aansluitingen. Voor montage op een boormachine kiest u voor een tegelboortje met een HEX-aansluiting. Deze boortjes zijn beschikbaar van 6 tot 12 mm. Heeft u een grotere tegelboor nodig? Dan raden wij aan om, gezien het hogere toerental, een haakse slijper te gebruiken. Voor de haakse slijper gebruikt u onze tegelboren van 6 tot 68 mm met een M14-aansluiting. Deze boren kunnen desgewenst ook gemonteerd worden op een boormachine met behulp van een speciale adapter.

Droog of nat boren

De Fix Plus ® diamant tegelboren zijn geschikt voor zowel droog als nat gebruik. Wanneer een tegelboor tijdens het boren gekoeld wordt met water, wordt de levensduur van de tegelboor vaak verlengd. Daarnaast zorgt nat boren voor minder tot geen stofontwikkeling en ontstaat een strakker gat. Dit is met name prettig wanneer een gat in het zicht blijft.

Droog boren wordt vaak beschouwd als makkelijker, aangezien minder gereedschappen nodig zijn. Er hoeft tijdens het boren immers niet gekoeld te worden met water. Vooral tijdens bijvoorbeeld het afmonteren van een badkamer wordt vaak gekozen voor droog boren, zodat het nieuwe tegelwerk schoon blijft.

Welke maat gebruikt u?

Fix Plus ® diamant tegelboren zijn verkrijgbaar in verschillende maten: van 6 tot 68 mm. Zo heeft u voor iedere klus de juiste maat bij de hand. Welke boor u nodig heeft, is geheel afhankelijk van de toepassing. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende toepassingen met de bijbehorende tegelboren.

ø 20 mmGeschikt voor water- en radiatorleidingen, welke niet zijn afgedopt met een knelkoppeling
ø 27 mm Geschikt voor leidingen welke zijn afgedopt met een knelkoppeling. 
ø 35 mm Geschikt voor standaard muurplaten waar een badkamerkraan op wordt gemonteerd 
ø 45 mm Geschikt voor afvoeren van 40 mm. Ook geschikt voor sommige inbouw spotjes. 
ø 50 mm Geschikt voor afvoeren van 50 mm 
ø 68 mm Geschikt voor elektra dozen. Denk hierbij aan stopcontacten en licht schakelaars 

Wilt u altijd het juiste formaat tegelboor bij de hand hebben? Dan is onze Fix Plus ® Tegelboorset Deluxe iets voor u! Deze set bevat alle veel voorkomende maten met M14-aansluiting, zodat u nooit misgrijpt.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

U kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box
    Fix Plus Nederland 9,3 / 10 - 3355 Reviews @ Webwinkel Keurmerk
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »